Zatezanje nadlaktica (Brachioplastica)

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 180.000 rsd

cena

24h

boravak u bolnici

3h

vreme trajanja operacije

5/10

jacina bola

Šta je Brahioplastika iliti zatezanje nadlaktica?

Gubitak težine i starenje mogu dovesti do prilično primetnih promena u predelu nadlaktice. Ova opuštena koža može dovesti do toga da koža visi. Najčešći kod žena može dovesti do poljuljanog samopouzdanja kada nose majice/haljine bez rukava ili kupaći kostimi. Zatezanje nadlaktica  je operacija kojom se uklanja višak kože i masnog tkiva i menja kontura nadlaktica sa ciljem estetskog poboljšanja izgleda pogotovo u slučajevima kada problem nije moguće rešiti dijetom ili vežbanjem.

Zašto se radi brahioplastika?

1

Kada vežbe ne mogu da daju željene rezultate.

2

Kod gubitka kilaže kada dolazi do gubitka tonusa mišića

3

Da se osećate prijatno i samopouzdano u sopstvenom telu

Koji je proces intervencije hirurškog zatezanja nadlaktica?

Hirurg će odrediti koji će plan najbolje ispuniti vaša očekivanja i dati željeni rezultat.

 

Sama procedura se izvodi u opštoj anesteziji i traje oko dva sata u zavisnosti od količine viška kože koja se uklanja. Nadlaktice je moguće korigovati rezom koji je lociran u unutrašnjem delu ruke nakon čega se uklanja suvišna koža i masno tkivo, a ukoliko je problem toliki da se višak kože i masnoće nalazi i u oblasti iza grudnog koša tada se rez proširujeje i na zid grudnog koša. U slučajevima kada je višak kože minimalan, rez moze biti u pazušnoj jami i obicno se procedura izvodi u kombinaciji sa liposukcijom ruku. Ušivanje se vrši tankim koncima, kako bi ožiljci bili što manje primetni.Koji je proces oporavka nakon intervencije zatezanja kože nadlaktica?

Oporavak je individualan i traje najčešće oko dve nedelje. Nakon samog zahvata, mogu se javiti podlivi, otoci i blaga nelagodnost što je uobičajeno. Konci se skidaju nakon 7 do 10 dana nakon operacije, kada se pacijent postepeno vraća svojim privatnim i profesionalnim aktivnostima a otoci i podlivi se povlače. 

 

Prva dva dana se savetuje vlažno prebrisavanje regije oko rane, a tuširanje tela ispod rane je dozvoljeno. Prvih 24h nije dozvoljeno korišćenje dezodoransa, a nakon dve nedelje možete se i brijati ispod pazuha. Savetuje se konstantno nošenje kompresivnog zavoja kako bi došlo do što bržeg oporavka. Potpuni rezultati su vidljivi nakon dve nedelje a za teže fizičke aktivnosti poželjno je sačekati do mesec dana.

Zatezanje Nadlaktica Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Pre izvođenja zahvata, neophodna je procena zdravstvenog stanja pacijenta. To znači da će biti neophodno da uradite određene analize, da obavestite hiruga o lekovima koje pijete, a ukoliko ste pušač da prestanete sa konzumacijom cigareta bar dve nedelje pre operacije.

Ožiljci mogu biti manje ili više vidljivi što zavisi od viška kože koje treba odstraniti. Vremenom će ožiljak izbledeti a nakon 6-12 meseci bi trebao da bude boje kože. 

U retkim slučajevima mogu se pojaviti keloidni ožiljci,duži vremenski period trajanja otoka i modrica, infekcije, promene u osetljivosti kože…

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1