Zamena silikona u grudima

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 540.000 rsd

cena

24h 

boravak u bolnici

2h

vreme trajanja operacije

5/10

jacina bola

Šta je zamena silikona u grudima?

Uvećanje grudi ili augmentacija predstavlja hirurški zahvat kojim se poboljšava veličina i oblik ženskih grudi i spada u jednu od najčešćih usluga estetske hirugije koja doprinosi skladnom izgledu ženskog tela. Pacijenti uglavnom smatraju da implanti imaju određeni rok trajanja. Neki od proizvođača silikonskih implantata čak daju i garanciju na izvesni vremenski period, neki čak i doživotno. Ipak, ukoliko postoji razlog za zamenu silikonskog implantata hirurg će na osnovu detaljnog pregleda uputiti na zamenu silikonskog implantata u grudima. Ova operacija u smislu pripreme i oporavka ne razlikuje od prethodne.

Zašto se radi zamena silikona u grudima?

1

Razlog za zamenu silikonske proteze kao i definitivnu odluku donosi hirurg na osnovu detaljnog pregleda ili iz različitih medicinskih indikacija.

2

Nekada je to i odluka pacijentkinje koja jednostavno želi veće ili čak manje grudi, te se takva operacija zamene silikonskih implantata izvodi iz estetskih razloga.

Kada je vreme za zamenu implantata u grudima?

Razlog za zamenu silikonske proteze kao i definitivnu odluku donosi hirurg na osnovu detaljnog pregleda ili iz različitih medicinskih indikacija. Nekada je to i odluka pacijentkinje koja jednostavno želi veće ili čak manje grudi, te se takva operacija zamene silikonskih implantata izvodi iz estetskih razloga.

Koji je proces zamene silikona u grudima?

Na vašem pregledu, sa hirurgom ćete razgovarati zašto je zamena neophodna.

Hirurg mora uzeti u obzir izgled postojećih grudi, stanje implantata kao i opšte zdravstveno stanje pacijentkinje. Procedura se izvodi uglavnom u totalnoj anesteziji a operacija traje preko 2h. Za hirurga je ova operacija nešto složenija u odnosu na prvu jer osim vađenja implantata, zahteva i kapusletomiju ( odstranjivanje kapsule koja se stvara oko silikonskog implantata) i ubacivanje novih silikonskih implantata. Takođe, ova operacija može biti prilika za primenu nešto većih ili manjih implantata i ostale korekcije koje su eventualno potrebne.

Koji je proces oporavka nakon intervencije zamene implanta?

Proces oporavka je kao i kod ugradnje implantata. U zavisnosti od ugrađenog implantata, hirurg će vas uputiti da odmarate i nosite kompresioni grudnjak kako bi implantati mogli da se slegnu, kao i da izbegavate fizičke aktivnosti minimum 3-6 nedelja. Dolazak na kontrolu i skidanje konaca je nakon dve nedelje. Nakon  hirurškog zahvata, javlja se bol i osetljivost u području grudi u naredne dve do tri nedelje. Nošenje široke odeće od prirodnih materijala će vam pomoći da se osećate prijatnije.

 

Nakon tog vremena, bol se postepeno povlači, i možete se vratiti svakodnevnim životnim aktivnostima ali otok može da traje i do 8 nedelja.Prvih 7 dana nakon uvećanja grudi treba izbegavati vožnju automobila zbog pritiska pojasa preko grudi i naglih pokreta kojima možete pocepati šavove.Potpuni oporavak se očekuje nakon 2 meseca od operacije  povećanje grudi.

Zamena Implanta Pre i Posle​

Često postavljena pitanja

Ako nema promena na dojkama ili na samom implantatu, tačnije ako nema nikakvih zdravstvenih ili esteskih problema ili zahteva, implantate ne treba menjati.

Nekada pacijentkinje jednostavno žele veće ili čak manje grudi pa se operacija zamene silikonskih implantata izvodi iz estetskih razloga.

U zavisnosti od proizvođača neki od njih daju garanciju na izvesni vremenski period, a neki čak i doživotno.

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1