Wellness

Medic One bolnica za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju u okviru svoje široke lepeze usluga, pruža mogućnost svojim klijentima da na jednom mestu dobiju vrhunske tretmane u očuvanju i poboljšanju lepote lica i tela.

Obučen tim medicinskih radnika, prateći savremene metode iz oblasti nege tela, dostupan je svima koje žele vrhunsku relaksaciju i uživanje tokom stresnih dana.

U mogućnosti smo da vam ponudimo tretmane akupunkture i masaže.

Akupunktura

Akupunktura je drevni kineski način lečenja pomoću čudesnih malih iglica, koje uspostavljaju balans u organizmu, leče ga i podmlađuju.
Akupunktura je prirodan način lečenja, kojim se organizam dovodi u ravnotežu prirodnim putem, sopstvenim snagama, samoizlečenjem. Pokazala je jako dobre rezultate i u prevenciji bolesti. Prednost akupunkture nad drugim medicinskim disciplinama jeste u tome što se u telo ne unose nikakvi medikamenti, koji najčešće imaju i štetna dejstva, kao i to što ona posmatra čoveka u celini. Ona leči njegov najveći problem, recimo glavobolju, išijas ili neuralgiju, a istovremeno pozitivno deluje na ceo organizam dovodeći ga u ravnotežu. Nijedna bolest nije izolovana i uvek je povezana s pratećim simptomima, koji su često glavni uzrok bolesti. Akupunkturom se uspostavlja ravnoteža energije u svim delovima organizma.

Akupunktura podrazumeva korišćenje igala koje se aplikuju u tačno određene tačke na telu: akupunkturne tačke. Te tačke su raspoređene na telu duž određenih meridijana. Meridijani su energetski tokovi duž kojih teče vitalna energija koju nazivamo „ći“.

Zadatak akupunkture je da vrati balans u telo tako što će stabilizovati protok vitalne energije bez zastoja jer bolest nastaje ako energija zastane.
Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, da bi čovek bio zdrav, funkcije jina i janga u njegovom organizmu treba da budu u ravnoteži. Ako jin i jang nisu u ravnoteži, onda nastaje bolest. Jin i jang su dva suprotna pola svih zbivanja u svemiru i u čoveku.

Akupunktura se preporučuje za: sve vrste bolova, ukočenost, glavobolju, išijas, neuralgije, hipertenziju, sinuzitis, menstrualne tegobe, neuroze, fobije, reumatske bolove, alergije, hormosnki disbalans, stres, sterilitet, …

Masaža

Dubinska masaža za cilj ima smanjenje tenzije u dubljim slojevima mišića i vezivnog tkiva. Naročito je korisna pri otklanjanju hronične napetosti u mišićima nastalih kao posledica lošeg držanja, hroničnog stresa, povreda, razlicitih bolnih stanja, reumatskih i degenerativnih promena, kao i u tretmanu fibromijalgije (bol u vezivnom tkivu i mišićima koji karakteriše nelagodnost i brojne bolne tačke po telu).

Masaža oklagijama je novitet u našoj ponudi i jako važan faktor pre i posle liposukcije. Traje sat vremena i prijatna je koliko i delotvorna. Sat vremena masaže oklagijama košta svega 15 evra.

 

Procedure MedicOne

 

Zakaži pregled

 

     

    Specijalna bolnica za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju