Telo

Lepo, skladno i zategnuto telo imperativ je vremena u kome živimo. Ponekad nam čak ni najupornije vežbe ne pomažu da se oslobodimo masnih naslaga ili celulita. Uz pomoć eksperata plastične hirurjije Medic One bolnice, možete dobiti telo o kakvom ste oduvek maštali.

Višegodišnje iskustvo i usavršavanja u zemlji i inostranstvu, svrstavaju tim Medic One bolnice u sam vrh plastičnih hirurga u zemlji.  Poverite nam vaše poverenje, a  mi ćemo se pobrinuti za vaš dobar izged i još bolji osećaj.

Stručnost i iskustvo, u kombinaciji sa poverenjem i strpljenjem, predstavljaju najveće vrednosti koje zajedno dovode do  uspeha.

Različitim rekonstruktivnim metodama, stručni tim Medic One bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju uspešno koriguje poremećaje fizičkih funkcija i minimizira deformitete i defekte tela nastalih usled stečenih i urođenih bolesti, povreda i opekotina.

Usluge:

 • Liposukcija
 • Transfer masti
 • Abdominoplastika
 • Uvećanje zadnjice
 • Intimna hirurgija muškaraca
 • Intimna hirurgija žena
 • Korekcija ožiljaka

Liposukcija

Liposukcija je jedna od najčešće izvođenih estetksih hirurških intervencija. Liposukcija ili oblikovanje tela predstavlja metodu „isisavanja“ masnih naslaga sa određenih delova tela (abdomena, kukova, zadnjice, butina, kolena, nadlaktica, brade ili obraza).

Liposukcija se izvodi u opštoj anesteziji. Nakon postupka liposukcije, rezultati se mogu videti gotovo odmah, čime je ova metoda postala popularna i među muškarcima i među ženama. Klijenti će biti u mogućnosti da šetaju dan posle operacije i biće u stanju da se vrate svakodnevnim životnim aktivnostima u roku od desetak dana. Podlivi i otoci povlače se u roku od dve do tri nedelje. Tokom perioda oporavka trebalo bi izbegavati bilo kakvo fizičko naprezanje.

Transfer masti

Transfer masnih ćelija (transfer masti) podrazumeva korišćenje sopstvenog masnog tkiva umesto sintetičkih (veštačkih) filera za popunjavanje i oblikovanje delova lica ili tela. Najčešće se koristi za preoblikovanje opuštenih obraza i jagodica, nazolabijalnih bora, za uvećanje usana, podmađivanje nadlanica, ali i za operacije kojima se koriguju konturni defekti nastali kao posledica povrede ili distrofije.
Masno tkivo se obično uzima sa regije stomaka ili nadkolenice. Posebnom laboratorijskom tehnikom uzeta mast se najpre obrađuje, a potom ubrizgava u određenu regiju koja se popunjava. Transfer masti se obavlja u lokalnoj anesteziji, i ukoliko je potrebno, kombinuje se sa analgosedacijom.
Nakon urađene intervencije, pacijent može istog dana da se vrati kući. Period oporavka dve do tri nedelje, dok  se otoci i podlivi potpuno ne povuku. Transfer masti je veoma popularna metoda čiji efekti traju i do nekoliko godina.

Abdominoplastika

Abdominoplastika ili zatezanje stomaka je hirurška procedura kojom se otklanja višak kože i potkožnog tkiva sa abdomena (srednjeg i donjeg dela stomaka) i zateže kompletna muskulatura abdominalnog zida.

Najčešće se javlja kod osoba koje su izgubile veliku količinu kilograma ili žena nakon porođaja, i predstavlja veliko psihičko i estetsko opterećenje.

Abdominoplastika se izvodi u opštoj anesteziji. Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje primetan, rez se pozicionira u području bikini zone.
Period oporavka nakon operacije je individulan i zavisi od fizičke predispozicije i pšteg zdravlja svakog pacijenta. Obično traje od tri nedelje do mesec dana, nakon čega se možete lagano vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Uvećanje zadnjice

Platični hirurzi Medic One specijalne bolnice za plastiču i rekonstruktivnu hirurgiju, intevenciju uvećanja zadnjice postižu na tri načina:

 • Uvećanje zadnjice imaplntatima
 • Uvećanje zadnjice transferom masti
 • Uvećanje zadnjice filerima (Aquafiling gel)

Uvećanje zadnjice implantatima izvodi se plasiranjem implantata (punjenih silikonskim gelom) ispod velikog sedalnog misića ili u sam mišić. Intevencija se radi u totalnoj anesteziji i potpuno je komforna za pacijenta. Nakon intervencje, pacijent nije u mogućnosti da sedi desetak dana.

Uvećanje zadnjice transferom masti izvodi se tako što se mast injicira u potkožno tkivo, u sam sedalni mišić ili ispod mišića. Uvećanje zadnjice transferom masti je moguće ukoliko postoji davajuća regija koja može biti prednji trbušni zid, natkolenice i drugo. Učinak intevncije je čak 80% – mast se ne razgrađuje, već se zadržava u zadnjici. Nakon intervencije, pacijent nije u mogućnosti da sedi 10 do 15 dana.

Uvećanje zadnjice filerima (Aquafilling gelom) izvodi se plasiranjem filera u potkožno tkivo (prostor između kože i sedalnog mišića). Filer se injicira kroz ubodne rezove veličine od 2 do 3mm. Nakon intervencije, pacijent nije u mogućnosti da sedi desetak dana.

Intimna hirurgija muškaraca

Stručni tim MEDIC ONE bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju različitim rekonstruktivnim metodama, uspešno koriguje i minimizira nedostatke u dužini ili debljeni polnog organa kod muškaraca.  Ovim zahvatom erektivna funkcija penisa ne može biti menjana.
Prosečna veličina penisa odraslog muškarca u mirovanju je 6 do 10 cm, ali maksimalna rastegljivost je različita kod muškaraca različitih rasa. Muškarci bele rase imaju prosečnu veličinu penisa u erekciji od 9 do 20 cm. Prosečna rastegljivost je 14,5 cm, prečnik (obim) je 4 cm, a obim na korenu penisa oko 12 cm.

Uvećanje penisa

Prema najnovijoj studiji o dužini penisa kod muškarca, prosečna dužina penisa u erekciji iznosi od 12.7cm do 17.8 cm. 10% muškaraca u erekciji imali su penis manji od 12.7cm, a 10% muškaraca, penis veći od 17.8cm.
Prva klasična indikacija za intervenciju produženja penisa je njegova dužina u opuštenom stanju koja iznosi oko 4cm (tzv mikropenis), dok tokom erekcije takav penis dostiže dužinu oko 7cm.
Intervencija produžavanja penisa radi se u svetu više od 40 godina.

Podebljanje penisa

U više od 77% ispitanika (muškaraca i žena) složilo se da je za seksualno zadovoljstvo kako žena tako i muškaraca najbitnija debljina penisa. Kada su upitani da li je važnija debljina penisa ili veličina, 64% žena je odgovorilo da je debljina mnogo važnija. Prosečna debljina penisa u obimu iznosi oko 12cm. Indikacije za primenu ove metodu su uglavno subjektivni osećaj potrebe za debljim penisom.
Podebljanje penisa je prilično jednostavna procedura, izvodi se u lokalnoj anesteziji i obično se radi sopstvenim masnim tkivom ili filerima najnovije generacije, kojima se postiže podebljanje penisa u obimu i do 4 cm.
Rezultati ove intervencije su vidljivi odmah.

Intimna hirurgija žene

Estetska hirurška procedura kojom se može poboljšati izgled ili osećaj u stidnim regijama, predstavlja sve popularniju i sve traženiju intervenciju među ženama širom sveta.

Ove metode uglavnom obuhvataju rekonstrukciju, zatezanje ili smanjenje veličine vagine.

U Medic One bolnici za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju radimo tri vrste intimnih plastičnih intervencija:

 • Vaginoplastika (zatezanje vaginalnih mišića)
 • Labioplastika (smanjenje odnosno preoblikovanje, odstranjivanje suvišne kože stidnih usana)
 • Himenoplastika (rekonstrukcija himena, odnosno “vraćanje nevinosti”)

Korekcija ožiljaka

Korekcija ožiljka je hirurška procedura tokom kog se ožiljak kompletno otklanja ili se njegova vidljivost svodi na najmanju moguću meru.
Zarastanje kože nastaje zamenom oštećenog tkiva novim, vezivnim tkivom – cikatrizacijom (odnosno stvaranjem ožiljka). Kod pravilnog zarastanja kože, nastaje fin linearan ožiljak koga je teško uočiti.

Da bi ožiljak bio što manje uočljiv mora preoperativno dobro da se isplanira rez. Hirurško uklanjnje ožiljka se planira tako da finalni ožiljak leži u neposrednoj blizini relaksacionih kožnih tenzionih linija koje se poklapaju sa linijama bora, ukoliko je to moguće.

Poremećaj u zarastanju rane je vrlo česta pojava tokom koga nastaju tzv. abnormalni ožiljci koji se manifestuju kao:

 • Široki
 • Hipertrofični i
 • Keloidi

Široki ožiljci se karakterišu time što imaju potpuno isti raspored kolagenih vlakana kao i normalan ožiljak. Klinički tipičan široki ožiljak je ravne površine, širok i često ulegnut.

Hipertrofičan ožiljak prestavlja abnormalni rast ožiljka koji se ne širi u kožu koja nije zahvaćena originalnom ranom. Kod hipertrofičnih ožiljaka period sazrevanja traje od 18 do 24 meseca.

Keloidni ožiljci prestavljaju abnormalni rast ožiljka koji se širi u kožu koja nije zahvaćena originalnom ranom.

Lečenje i uklanjanje abnormalnih ožiljaka zavisi od procene hirurga i može biti:

 • Nehirurško
 • Hirurško

Nehirurško lečenje ožiljaka

Tretman abnormalnih ožiljka započinje se primenom

 • Određenih masti ili gelova – Pogodni za određene vrste ožiljaka. Uglavnom svaka od tih krema ispoljava antiproliferativno, antiinflamatorno omekšavajuće dejstvo na ožiljno tkivo. Primenjuje se tako što se nežno umasira u kožu nekoliko puta dnevno dok ga koža potpuno ne absorbuje.
 • Kompresivnim tretmanom – Pomoću specijalnog elastičnog odela ili steznika. Kompresija mora da bude stalna u toku 24 časa narednih 6 do 12 meseci.
 • Silikonskim materijalima – Mogu biti u obliku pločice ili u obliku gela i daju pozitivne rezultate u lečenju hipertrofičnih ožiljaka uz tretman koji traje 24 časa u toku 6 do 12 meseci
 • Retinoična kiselina – Inhibira stvaranje kolagena i ako se lokalno primenjuje dva puta dnevno u trajanju od 1 godine postižu se dobri rezultati.
 • Primena kortikosteroida – Ubrizgavaju se unutrar ožiljka (Kenalog 10).

Hirurško tretiranje abnormalnih ožiljaka

 • Pedantna hirurška tehnika
 • Ekspanzija kože
 • Ekscizija abnormalnog ožiljka laserom
 • Dermoabrazija

 

Procedure MedicOne

 

Zakaži pregled

 

   

  Specijalna bolnica za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju