Subkutana mastektomija grudi sa primarnom rekonstrukcijom

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 720.000 rsd

cena

48h 

boravak u bolnici

4h-5h

vreme trajanja operacije

7/10

jacina bola

Šta je subkutana mastektomija?

Subkutana mastektomija je hirurški postupak uklanjanja celokupnog tkiva dojke kroz rez na njoj koji omogućava hirurgu da ukloni obolelo tkivo, a da poštedi kožu, areolu i bradavicu, ostavljajući ih netaknutim. U većini slučajeva istovremeno sa ovom operacijom može da se radi i primarna rekonstrukcija dojke, operacija koja omogućava da dojka kojoj je odstranjen najveći deo ponovo dobije oblik i veličinu usklađenu sa drugom dojkom što predstavlja najvažniji  korak u postoperativnom periodu, prevashodno zbog uspostavljanja psihološke stabilnosti pacijenta.Zašto se radi subkutana mastektomija grudi?

1

Subkutana mastektomija se radu u slučaju benignih i malignih promena na dojkama i okolnim tkivima a istovremeno ukoliko je moguće radeći i primarnu rekonstrukciju dojke

2

Pacijent ima prednost koja se ogleda u sledećem: jedan postupak i proces oporavka, bolji estetski rezultat u poređenju sa sekundarnom rekonstrukcijom.

Koji je proces uklanjanja dojke?

Nakon uspostavljanja dijagnoze i odluke da je potrebna subkutana mastektomija radi se na planiranju rekonstrukcije. Odluka je složena i treba joj pristupiti multidisciplinarno. Neophodno je da lekari uzmu u obzir želje pacijenta, potrebu za postoperativnom radioterapijom, obim bolesti kao i druge zdravstvene uslove prilikom odlučivanja o optimalnom planu lečenja.

 

Ukoliko je moguće istovremena sa subkutanom mastektomijom radi se i primarna rekonstrukcija. To je procedura koja se obavlja u opštoj anesteziji i koja može trajati 1-5 h. Hirurg pravi rez na dojci u skladu sa obolelim tkivom, uklanja celokupno tkivo dojke a  zatim se rekonstruiše glavni oblik dojke režnjem (flapom), implantom ili kombinacijom oba. Jedna od opcija u ovoj kategoriji je i jednofazna rekonstrukcija. Ovo je jedina tehnika koja ublažava potrebu za dodatnom rekonstrukcijom bradavice. Bez obzira na operativnu tehniku koja je korišćena za rekonstrukciju dojke, svakako bradavica se može rekonstruisati i 6 meseci nakon operacije rekonstrukcije.

 

Koji je proces oporavka nakon subkutane mastektomije grudi?

Par nedelja nakon zahvata osećaćete bol. Vreme oporavka nakon rekonstrukcije dojke režnjem duže je nego nakon rekonstrukcije ubacivanjem implantata. Bolovi se uspešno kontrolišu upotrebom prepisanih lekova. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je za 4 nedelje, a druge fizičke aktivnosti potrebno je izbegavati narednih 8 do 10 nedelja.

Fotografije pre i posle

Često postavljena pitanja

Podizanje grudi ili mastopeksija je hirurška procedura kojom se postiže željeni novi oblik dojke uklanjanjem viška kože uz zatezanje okolnog tkiva i preoblikovanje i modeliranje nove konture dojke.

Hirurški zahvat na dojkama treba da se uradi nakon završetka porođaja. Promene koje se dešavaju u grudima tokom trudnoće mogu da umanje ili preokrenu poboljšanje koje se dobija podizanjem dojki.Isto tako, znatan gubitak težine nakon operacije dojki može negativno da utiče na izgled grudi. Detaljnije pitanje za dr

Podizanje grudi neće promeniti veličinu grudi već samo povratiti čvrstoću.

Vaš plastični hirurg će preporučiti rezove koji najbolje odgovaraju vašoj anatomiji. Rez može biti sakriven u prirodnim konturama dojke ali nekad je i vidljiv na površini. U većini slučajeva će izbledeti i znatno se poboljšati tokom vremena. 

Dojenje je u načelu moguće nakon ove procedure, ali nije zagarantovano obzirom da dosta faktora utiče na krajnji ishod.

Videti pod proces oporavka nakon podizanja grudi

Veličina grudi utiče na to  koliko dugo će trajati rezultati operacije. Žene sa manjim grudima će imati dugotrajnije  rezultate. Sa druge strane, veće grudi su mnogo teže, što znači da postoji velika  verovatnoća da će se ponovo opustiti. To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1