Smanjenje grudi - Redukciona Mamoplastika (Reductio mammarum)

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

660.000 –
780.000 rsd

cena

24h-48h

boravak u bolnici

3h

vreme trajanja operacije

6/10

jacina bola

Šta je redukcija ili smanjenje grudi?

Velike grudi mogu biti prilično neprijatne, ali mogu doprineti i nekim drugim fizičkim izazovima kao što su loše držanje, bolovi u leđima, osip između i ispod dojki…. Da ne pominjemo poteškoće i frustracije kupovine odeće, kupaćih kostima i grudnjaka.

Operacija smanjenja grudi je procedura koja smanjuje Vaše grudi i olakšava postojeće poteškoće. To je hirurški zahvat kojim se vrši redukcija žlezdanog i masnog tkiva dojke, odstranjivanje i zatezanje viška kože, premeštanje areola i bradavica na estetski prihvatljivu visinu, čime grudi postaju manje i čvršće.

Zašto se radi operacija smanjenja grudi?

1

Postiže se mladalačka i proporcionalnija silueta. Olakšava se spavanje, vežbanje i kupovina odeće.

2

Ublažavaju se fizički simptomi kao što su bol u leđima, ramenima i vratu, osip ispod grudi i nepravilno držanje.

Kako se vrši redukciona mamoplastika iliti smanjivanje grudi?

Na vašem prvom pregledu, sa hirurgom ćete razgovarati o Vašim ciljevima i zajedno ćete formulisati plan za njihovo postizanje. Procedura se izvodi uglavnom u totalnoj anesteziji a operacija traje nekoliko sati u zavisnosti od složenosti zahvata. Postoji veliki broj operativnih tehnika, a primenjuju se u zavisnosti od veličine, oblika, želje pacijentkinje i iskustva samog hirurga. Tehnike se dele po različitim kriterijumima, a za pacijentkinju su najvažniji oblik grudi i ožiljci koji mogu biti oko areole, vertikalni ili u obliku slova T. Uklanja se višak kože i tkiva, koža se zateže a bradavice i areole se premeštaju na drugu poziciju, dojke se podižu, i rezovi se pažljivo zatvaraju. Kao i kod svake hirurške intervencije, ožiljci od smanjenja grudi nikada ne mogu nestati u potpunosti ali redovnom negom se mogu ublažiti.

Koji je proces oporavka nakon operacije smanjenja grudi?

Nakon intervencije, grudi se obmotavaju specijalnim elastičnim zavojem ili se pokrivaju hirurškim grudnjakom preko gaze, ukoliko je potrebno stavljaju se aspiracioni drenovi. Nakon operacije savetuje se strogo mirovanje uz pridržavanje saveta hirurga. Nakon 10 do 14 dana skidaju se konci a ožiljke koji su u početku crveni tretirati još godinu dana nakon operacije. Za fizički napornije aktivnosti, kao što su vežbe ili treninzi, neophodno je sačekati najmanje 6 nedelja.

Smanjenje Grudi Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Komplikacije smanjenja grudi su dosta retke, a najčešće su hematomi, prolazni poremećaj osetljivosti bradavice, vidljivi ožiljci, infekcije na hirurškoj lokaciji, krvarenja, infekcije, nastanak neželjenih reakcija na anestetik, razlike u veličini, obliku i simetriji leve i desne dojke, zbog čega može biti potrebna i druga intervencija. .

Vreme za koje se pacijentkinja oporavlja nakon smanjivanja grudi je uvek individualno. Okvirno je oko mesec dana ali vreme oporavka zavisi od fizičkog stanja pacijenta. Normalnim dnevnim aktivnostima pacijent se vraća nakon 7 dana. Konci se skidaju posle dve nedelje. Preporučuje se nošenje specijalnog grudnjaka i izbegavanje naprezanja, podizanja, savijanja i vožnja automobila zbog pritiska pojasa preko grudi.

Preporučuje se spavanje na leđima ili na boku kako biste izbegli izlaganje dojki pritisku. Najčešće posle smanjenja grudi nije moguće dojenje zbog presecanja žlezdanog tkiva pa se iz tih razloga operacija smanjenja savetuje ženama koje ne planiraju više da radjaju.

Pacijentkinje koje imaju manje od 18 godina i koje planiraju da rađaju nisu idealni kandidati za operaciju

Kao i kod svake hirurške intervencije, ožiljci od smanjenja grudi nikada ne mogu nestati u potpunosti ali redovnom negom se mogu ublažiti.

Rezultati ovog hirurškog zahvata su trajni, osim ukoliko ne zatrudnite ili nemate značajne osilacije u kilaži.

U nekim slučajevima operacija smanjenja grudi može da koriguje njihovu asimetriju, ali ishod zavisi od individualne anatomije.

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1