Podizanje grudi sa ili bez implanta - mastopeksija

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

480.000rsd-600.000rsd

cena

24-48h

boravak u bolnici

3-4h

vreme trajanja operacije

6/10

jacina bola

Šta je podizanje grudi?

Ženske grudi se često menjaju tokom vremena, gubeći mladalački oblik i čvrstoću. Ove promene i gubitak elastičnosti kože mogu biti rezultat dojenja, promena težine, starenja, dejstva gravitacije i naslednih faktora.Podizanje grudi ili mastopeksija je hirurška procedura kojom se postiže željeni novi oblik dojke uklanjanjem viška kože uz zatezanje okolnog tkiva i preoblikovanje i modeliranje nove konture dojke.

Zašto se radi podizanje grudi?

1

Da bi se postigla proporcionalna figura i poželjniji izgled

2

Da bi se vratila punoća nakon dojenja i gubitka težine

Koji je proces operacije podizanja grudi?

Na vašem prvom pregledu, sa hirurgom ćete razgovarati o vašim ciljevima i zajedno ćete formulisati plan za njihovo postizanje. Hirurg mora uzeti u obzir izgled postojećih grudi, stepen opuštenosti, godine pacijentkinje, kvalitet i teksturu kože, kao i opšte zdravstveno stanje pacijentkinje. Procedura se izvodi uglavnom u totalnoj anesteziji a operacija traje nekoliko sati. Dužina operacije zavisi od veličine i stepena opuštenosti grudi, kao i od toga da li se primenjuje kombinovana procedura podizanja grudi i ubacivanje implantata u isto vreme. Hirurg će odrediti gde će napraviti rez (oko areole, oko i vertikalno na dole od areole do nabora dojke ili oko areole i vertikalno naniže do nabora dojke i horizontalno duž nabora dojke), podići donje tkivo, otkloniti višak kože i preoblikovati kako bi se poboljšala kontura i čvrstoća grudi.Ako je potrebno, uvećane areole će se smanjiti izbacivanjem kože na njihovom obodu. Vaš plastični hirurg će preporučiti rezove koji najbolje odgovaraju vašoj anatomiji.Rez može biti sakriven u prirodnim konturama dojke ali nekad je i vidljiv na površini. U većini slučajeva će izbledeti i znatno se poboljšati tokom vremena. 

Ko je dobar kandidat za podizanje grudi?

Poput mnogih drugih zahvata, operacija podizanja grudi je stvar lične odluke.  Ukoliko niste zadovoljni izgledom svojih grudi (grudi su izgubile na volumenu i formi nakon porođaja ili gubitka težine) i trenutni izgled vam narušava samopouzdanje i kvalitet života, možete se konsultovati sa hirurgom i razmotriti mogućnost operacije.

Koji je proces oporavka nakon podizanja grudi?

Oporavak je relativno brz, nakon 14 dana možete se vratiti redovnim aktivnostima. Konci se skidaju nakon 14 dana, a za vreme oporavka moraćete da nosite elastični zavoj ili grudnjak za potporu kako biste smanjili oticanje i poduprli svoje grudi dok rane ne zarastu. Takođe moguće je da ćete par dana morati da nosite drenažni kateter. Savetuje se mirovanje i usporavanje životnog tempa kako bi se telo što pre oporavilo. Naročito izbegavajte podizanje i nošenje tereta, savijanje i naprezanje. Teže fizičke aktivnosti kao i bavljenje sportom nisu dozvoljene mesec dana nakon intervencije, a nekada i duže. Poželjno je spavati na leđima ili na boku kako se ne bi vršio pritisak na grudi. Fizičke aktivnosti se ne preporucuju mesec dana kada se i danju i nocu nosi medicinski steznik. Rezultati operacije vidljivi su nekoliko meseci nakon operacije, dok se definitivni izgled postiže posle 6 meseci.

Kao i svaka hirurška intervencija i ova sa sobom određene, ali retke komplikacije koje se ogledaju u mogućem prolaznom poremećaju osetljivost bradavica, blagom otoku koji se povlači najkasnije za par nedelja, a mogu se pojaviti i manje ciste u žlezdanom tkivu.

Podizanje Grudi Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Hirurški zahvat na dojkama može da se uradi 6 meseci nakon završetka dojenja. Promene koje se dešavaju u grudima tokom trudnoće mogu da umanje ili preokrenu poboljšanje koje se dobija podizanjem dojki.Isto tako, znatan gubitak težine nakon podizanja dojki može negativno da utiče na izgled grudi.

Podizanje grudi smanjiće veličinu grudi i povratiti čvrstoću

Vaš plastični hirurg će preporučiti rezove koji najbolje odgovaraju vašoj anatomiji.Rez može biti sakriven u prirodnim konturama dojke ali nekad je i vidljiv na koži dojke. U većini slučajeva će izbledeti i znatno se poboljšati tokom vremena. 

Dojenje je u načelu moguće nakon ove procedure, ali nije zagarantovano obzirom da dosta faktora utiče na krajnji ishod.

Za nijansu manje ali čvrstije grudi

Veličina grudi utiče na to  koliko dugo će trajati rezultati operacije. Žene sa manjim grudima će imati dugotrajnije  rezultate. Sa druge strane, veće grudi su mnogo teže, što znači da postoji velika  verovatnoća da će se ponovo opustiti. To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1