Odlozena rekonstrukcija dojke

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

120.000rsd

2 nedelje

potrebno vreme

1h

vreme trajanja

3/10

jačina bola

Šta je odlozena rekonstrukcija dojke?

Rekonstrukcija grudi je hiruruška intervencija koja se obavlja nakon hirurškog uklanjanja dojki zbog karcinoma. Uz antitumorsku terapiju, rekonstrukcija grudi predstavlja najvažniji korak u postoperativnom periodu, prevashodno zbog uspostavljanja psihološke stabilnosti pacijenta.

Zašto žene rade odlozenu rekonstrukciju dojke?

1

 Da bi se postigao estetski prijatniji oblik, veličina ili položaj ušiju koji je harmonično izbalansiran sa vašim licem.

2

Da se ispravi deformitet uha kao kao rezultat urođene mane ili  povrede

3

Otoplastika se obično vrši na oba uha, zbog optimizacije simetrije. Ne menja položaj ušiju ni sposobnost boljeg sluha.

Koji je proces rekonstrukcije dojke?

U slučajevima kada se rekonstrukcija odloženo radi sam hirurški proces se izvodi u opštoj anesteziji i radi se sa tkivom iz susednih regija (bočni ili zadnji zid grudnog koša ili donji deo prednjeg trbušnog zida). Za rekonstrukciju se koristi kožni pokrivač i pripadajući mišić ispod njega koji se posebnim mikrohirurškim tehnikama prebacuju na mesto odstranjene dojke.

U ovim slučajevima, rekonstrukcija grudi se obavlja najčešće u dva akta: TRAM- transversal abdominal musculoaponeurotic flap i DIEP – Deep Inferior Epigastric perforator flap. Ova procedura može trajati preko 5 sati zbog svoje kompleksnosti a mnogim ženama će takođe biti potreban implantat kako bi se nadoknadio volumen dojke.

Koji je proces oporavka nakon rekonstrukcije grudi?

Par nedelja nakon zahvata osećaćete bol u dojkama i u delu tela sa kog se uzima režanj. Vreme oporavka nakon rekonstrukcije dojke režnjem duže je nego nakon rekonstrukcije ubacivanjem implantata. Bolovi se uspešno kontrolišu upotrebom prepisanih lekova. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je za 4 do 6 nedelja, a druge fizičke aktivnosti potrebno je izbegavati narednih 8 do 10 nedelja.

Rekonstrukcija Grudi Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Podizanje grudi ili mastopeksija je hirurška procedura kojom se postiže željeni novi oblik dojke uklanjanjem viška kože uz zatezanje okolnog tkiva i preoblikovanje i modeliranje nove konture dojke.

Hirurški zahvat na dojkama treba da se uradi nakon završetka porođaja. Promene koje se dešavaju u grudima tokom trudnoće mogu da umanje ili preokrenu poboljšanje koje se dobija podizanjem dojki.Isto tako, znatan gubitak težine nakon operacije dojki može negativno da utiče na izgled grudi. Detaljnije pitanje za dr

Podizanje grudi neće promeniti veličinu grudi već samo povratiti čvrstoću.

Vaš plastični hirurg će preporučiti rezove koji najbolje odgovaraju vašoj anatomiji. Rez može biti sakriven u prirodnim konturama dojke ali nekad je i vidljiv na površini. U većini slučajeva će izbledeti i znatno se poboljšati tokom vremena. 

Dojenje je u načelu moguće nakon ove procedure, ali nije zagarantovano obzirom da dosta faktora utiče na krajnji ishod.

Videti pod proces oporavka nakon podizanja grudi

Veličina grudi utiče na to  koliko dugo će trajati rezultati operacije. Žene sa manjim grudima će imati dugotrajnije  rezultate. Sa druge strane, veće grudi su mnogo teže, što znači da postoji velika  verovatnoća da će se ponovo opustiti. 



To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1