Odlozena rekonstrukcija dojke

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

na upit

cena

48h

boravak u bolnici

4-5h

vreme trajanja operacije

7/10

jacina bola

Šta je odlozena rekonstrukcija dojke?

Rekonstrukcija grudi je hiruruška intervencija koja se obavlja nakon hirurškog uklanjanja dojki zbog karcinoma. Uz antitumorsku terapiju, rekonstrukcija grudi predstavlja najvažniji korak u postoperativnom periodu, prevashodno zbog uspostavljanja psihološke stabilnosti pacijentkinja.

Zašto žene rade odlozenu rekonstrukciju dojke?

1

U situacijama kada se zbog invazivnosti tumora ne može uraditi rekonstrukcija prvo se dojka radikalno uklanja

2

A sekundarna rekonstrukcija dojke se planira tek nakon završene adjuvantne hemioterapije

Koji je proces rekonstrukcije dojke?

U slučajevima kada se rekonstrukcija odloženo radi sam hirurški proces se izvodi u opštoj anesteziji i radi se sa sobstvenim tkivom iz susednih regija (bočni ili zadnji zid grudnog koša ili donji deo prednjeg trbušnog zida …). Za rekonstrukciju se koristi kožni pokrivač i pripadajući mišić ispod njega koji se na postojećoj vaskularizaciji ili posebnim mikrohirurškim tehnikama prebacuju na mesto odstranjene dojke.
Režnjevi koji se koriste za rekonstrukcija grudi najčešće su: Latissimus dorsi flap, TRAM (Transversal rectus abdominal musculoaponeurotic flap) i DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator flap).
Sekundarna rekonstrukcija je procedura koja zbog svoje kompleksnosti može trajati preko 5 sati.
Mnogim ženama će takođe biti potreban implantat kako bi se dovoljno nadoknadio volumen dojke.

Koji je proces oporavka nakon rekonstrukcije grudi?

Par nedelja nakon zahvata osećaćete bol u dojkama i u delu tela sa kog se uzima režanj. Vreme oporavka nakon rekonstrukcije dojke režnjem duže je nego nakon rekonstrukcije ubacivanjem ekspandera a nakon toga implantata.

Bolovi se uspešno kontrolišu upotrebom prepisanih lekova. Povratak svakodnevnim aktivnostima moguć je za 4 do 6 nedelja, a druge fizičke aktivnosti potrebno je izbegavati narednih 8 do 10 nedelja.

Zašto odabrati Medic One kliniku za odlozenu rekontrukciju dojke?

Veliko umeće, veština i stručnost naših hiruga uliće Vam poverenje na svakom koraku. Pogledajte ko su hiruzi Medic One klinike.

Rekonstrukcija Grudi Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Podizanje grudi ili mastopeksija je hirurška procedura kojom se postiže željeni novi oblik dojke uklanjanjem viška kože uz zatezanje okolnog tkiva i preoblikovanje i modeliranje nove konture dojke.

Hirurški zahvat na dojkama treba da se uradi nakon završetka porođaja. Promene koje se dešavaju u grudima tokom trudnoće mogu da umanje ili preokrenu poboljšanje koje se dobija podizanjem dojki.Isto tako, znatan gubitak težine nakon operacije dojki može negativno da utiče na izgled grudi. Detaljnije pitanje za dr

Podizanje grudi neće promeniti veličinu grudi već samo povratiti čvrstoću.

Vaš plastični hirurg će preporučiti rezove koji najbolje odgovaraju vašoj anatomiji. Rez može biti sakriven u prirodnim konturama dojke ali nekad je i vidljiv na površini. U većini slučajeva će izbledeti i znatno se poboljšati tokom vremena. 

Dojenje je u načelu moguće nakon ove procedure, ali nije zagarantovano obzirom da dosta faktora utiče na krajnji ishod.

Videti pod proces oporavka nakon podizanja grudi

Veličina grudi utiče na to  koliko dugo će trajati rezultati operacije. Žene sa manjim grudima će imati dugotrajnije  rezultate. Sa druge strane, veće grudi su mnogo teže, što znači da postoji velika  verovatnoća da će se ponovo opustiti. To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1