Lice

MEDIC ONE specijalna bolnica za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju omogućava vam da uz podršku vrhunskih eksperata iz oblasti plastične hirurgije dobijete lice o kakvom ste oduvek maštali.

Kod nas možete uraditi sledeće intervecije:

Fejslifting

Fejslifting predstavlja metodu podmlađivanja lica popravljajući vidljive znake starenja. Zatezanjem mišića lica, zatezanjem kože lica i vrata i uklanjanjem suvišne masnoće dobija se efekat jedrog i mladolika lica.

Fejslifting se može raditi kao individualna procedura, ili se može kombinovati sa drugim korekcijama, kao što su zatezanje čela, korekcija očnih kapaka ili preoblikovanje nosa.

Fejslifting se izvodi uglavnom u totalnoj anesteziji, posebno ukoliko se kombinuje sa još nekom estetskom intrvencijom. Kod svih procedura rez je mali, a ožiljak nakon operacije neprimetan. Oporavak traje oko 10 dana, a vraćanje normalnim aktivnostima dve do tri nedelje nakon intervencije

Korekcija usana

Korekcija usana je estetska procedura uz pomoć koje se vrši povećanje volumena usana i eventualna  korekcija njihovog oblika, kontura ili asimetrije. Korekcija usana može da se radi i usled povrede, urođene deformacije ili tumora.

Uvećanje usana

Postupkom uvećanja usana, crte lica se naglašavaju i ulepšavaju. Obim usana se povećava postepeno, u nijansi prirodne veličine koja je u skladu sa crtama i oblikom lica pacijenta.

Postoji nekoliko mogućnosti za uvećavanje usana:

 • Korišćenjem sintetskih filera (biopolimer)
 • Hijaluronskom kiselinom
 • Aquafiling gelom
 • Sopstvenim masnim tkivom

Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji, traje 10-15 minuta, nakon čega pacijent već nakon dan ili dva može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.

Prilikom donošenja odluke o uvećanju usana, veoma je važno uraditi konsultaciju sa estetskim hirurgom, kako bi hirurg imao jasnu sliku o tome kakve rezultate želite da postignete. Veoma je važno voditi računa o tome da volumen i oblik usana odgovaraju vašem licu da se ne bi postigao efekat veštačkih usana koje bi bile predimenzionirane.

Rekonstrukcija usana

Rekonstrukcija usana je hirurška procedura kojom se uspešno koriguju urođeni ili stečeni deformiteti usana nastali usled povrede ili bolesti.

Najčešće hirurške intrvencije usana su:

 • Palatoshiza („zečija usna“)
 • Pterygopalatoshiza ( rascep usne i nepca)
 • Deformiteti usana izvani tumoroznim promenama

Korekcija nosa

Korekcija nosa ili rinoplastika, predstavlja jednu od najčešćih plastičnih operacija. Korekcja nosa je procedura kojom se može smanjiti veličina nosa, promeniti oblik vrha ili mosta nosa, suziti raspon nozdrva. Ova operacija je blagotvorna kod ispravljanja defekata od rođenja ili povrede, a vrlo uspešno može pomoći i kod problema sa disanjem.

Hirurška intrvencija korekcije nosa u Medic One specijalnoj bolnici za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju obično traje dva do tri sata, a nekad i duže u zavisnosti od složenosti korekcije. Izvodi se u totalnoj anesteziji. Pacijent se nakon intervencije vraća svakodnevnim aktivnostima u toku od dve do tri nedelje, nakon obavezne kontrole.

Zarastanje je spor i postepen proces. Potpuno vidljv rezultat operacije vidi se nakon godinu dana od operacije nosa.

Korekcija kapaka

Korekcija kapaka ili blefaroplastika, predstavlja hiruršku kozmetičku intervenciju nakon koje se postiže estetski lepši izgled očiju.
Korekcija kapaka je procedura tokom koje se najčešće uklanja višak kože sa gornjih kapaka, ali može da podrazumeva i uklanjanje masnoće i atrofiranih mišića, kako gornjih tako i donjih kapaka.

Intervencija se radi u totalnoj anesteziji, a potpuni oporavak očekuje se dve do tri nedelje nakon operacije. Pravilan oporavak nakon ove intervencije podrazumeva konsultaciju sa hirurgom o pravilnom tretmanu operisane regije.

Korekcija jagodica

Jagodice su jedinstvena regija na licu, jer su kod svakog čoveka različite, ne samo po veličini i obliku, već i po poziciji. Oblik, veličinu i poziciju jagodice ne određuje samo struktura jagodične kosti, već i strukture mekih tkiva nad njom (potkožno masno tkivo, mišići, koža). Kakve će jagodice biti zavisi od geneteske strukture, ali su dosta podložne promenama koje mogu biti izazvane periodima gojenja i mršavljenja ili procesom starenja.

Povećanje i korekcija jagodica može se postići na nekoliko načina:

 • Postavljanjem jagodičnih implantata
 • Osteotomijama jagodične kosti
 • Ubrizgavanjem nekog od filera (privremenih ili trajnijih)
 • Ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva

Korekcija jagodica je estetska procedura koja za cilj ima vraćanje mladalačkog, svežijeg izgleda lica koji se s godinama gubi. Ova intervencija izvodi se u lokalnoj anesteziji sa analgosedacijom u zavisnosti od odabrane procedure i same procene hirurga.
Oporavak nakon korekcije jagodica traje do sedam dana nakon čega se pacijent vraća redovnim dnevnim aktivnostima.

Korekcija ušiju

Korekcija ušiju ili otoplastika je hirurška estetska procedura kojom se koriguju brojni estetski nedostaci kao što su asimetrija ušiju, klempave uši, velike ušne školjke, ….

Hirurška intervencija korekcija ušiju  traje nekoliko sati, u zavisnosti od stepena korekcije. Može se raditi u opštoj ili lokalnoj anesteziji. U odnosu na druge hirurške procedure, oporavak nakon ove je znatno brži, te se pacijent svojim redovnim aktivnostima može vratiti već nekoliko dana nakon operacije.

Pravi efekat nakon intervencije može se videti čim zavoji budu uklonjeni. Da bi se izbegle moguće komplikacije, savetuje se izbegavanje bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle ugroziti pravilni oporavak bar mesec dana nakon operacije.

Korekcija brade

Da li se simetrično lice definiše simetrijom između nosa i brade i kakav pečat brada daje izrazu lica,  predstavlja večitu polemiku među poštovaocima ljudske lepote. U zavisnosti da li izbačena ili uvučena, brada vrlo jasno definiše izraz lica.
Hirurška korekcija brade (mentoplastika) rešava nedostatke prirodno lepo pozicionirane brade. Ovo je procedura tokom koje se najčešće radi povećanje ili smanjenje brade.

Uvučena brada

Postoje dve mogućnosti kojima bi se mogla korigovati brada:

 • Ubacivanjem silikonskog implantata
 • Korekcija operativnim zahvatom kosti

Pacijentima se češće preporučuju  ne hirurške korekcije brade filerima. Filerima se vrlo lepo može korigovati brada i dobiti odličan efekat koji traje i do nekoliko godine. Nakon toga, proceduru je potrebno ponoviti.
Uvučena brada je često praćena velikim podbradkom, te se u tom slučaju preporučuje liposukcija podbradka, primena lipolitika ili mezoterapije.

Izbočena brada

Korekcija se u ovakvim slučajevima uglavnom radi uklanjanjem dela kosti.

Korekcija brade može da se radi u analgosedaciji ili u opštoj anesteziji. Ukoliko nije potrebno koristiti implant ili reduktivnu mentoplastiku, intervencija korekcije brade filerima se vrši u ambulanti, ne zahteva anesteziju i daje odmah vidljive rezultate.
Intervencije smanjenja veličine brade ili korigovanja asimetrije brade izvode se u opštoj anesteziji.

Pre i Posle

 

Procedure MedicOne

 

Zakaži pregled

 

   

  Specijalna bolnica za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju