Zatezanje Lica (Facelifting)

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 540.000rsd

cena

48h

boravak u bolnici

4h

vreme trajanja operacije

5/10

jacina bola

Šta je zatezanje lica (Facelifting)?

Kako starimo, gubimo elastičnost naše kože, a volumen se smanjuje iz donjih tkiva našeg lica. Ovo se može manifestovati dubokim naborima, suvišnim masnim naslagama, gubitkom mišićnog tonusa, opuštenom kožom i učiniti da izgledamo stariji nego što jesmo ili kako se osećamo.

 

Zamislite da gledate u ogledalo i osećate se zaista zadovoljnim onim što vidite, znajući da Vaš spoljašnji izgled ponovo odražava Vaše unutrašnje ja.

 

Fejslifting lica može pomoći da se isprave ovi neželjeni efekti i povrati samopouzdanje, a kada ga izvede vešt plastični hirurg, daje veoma prirodne i dugotrajne rezultate.

 

Fejslifting predstavlja metodu podmlađivanja zatezanjem mišića lica, kože lica i vrata i uklanjanjem suvišne masnoće nakon čega se dobija efekat jedrog i mladolikog lica.

 

Fejslifting se može raditi kao individualna procedura, ili se može kombinovati sa drugim korekcijama, kao što su zatezanje čela, korekcija očnih kapaka ili preoblikovanje nosa.

Ko je kandidat za operaciju Faceliftinga?

Najidealniji pacijent za facelifting je osoba između 45 i 55 godina, koji ima normalnu težinu, čvrstu kožu, dobru koštanu konstrukciju, tanak vrat i dubok cervikomentalni ugao.

Zašto se radi zatezanje lica (Facelifting)?

1

Zateže se opuštena koža i poboljšava tonus lica.

2

Vraća se svežiji, mladalački izgled.

3

 Povećava se samopouzdanje i samopoštovanje kada se pogledate u ogledalo.

Koji je proces zatezanja lica (Facelifting)?

Na vašem prvom pregledu, sa hirurgom ćete razgovarati o vašim ciljevima i zajedno ćete formulisati plan za njihovo postizanje. Hirurg će odrediti kako će se fejslifting raditi u zavisnosti od stanja kože, debljine kože, distribucije masnog tkiva i oblika lica.

 

Procedura fejsliftinga u Medic One specijalnoj bolnici za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgijuse izvodi uglavnom u totalnoj anesteziji, posebno ukoliko se kombinuje sa još nekom estetskom intrvencijom. Operacija traje između 2-4 časa a zavisi od tipa, odnosno opsega operacije.Kod svih procedura rez je mali, a ožiljak nakon operacije neprimetan. Tokom postupka, pravi se rez počevši od slepoočnice ( uz liniju gde počinje kosa ), zatim neposredno ispred ušnih školjki, ispod ušnig resica i iza ušiju sa donje strane skalpa. Koža se podiže uz zatezanje tkiva i mišića ispod nje. Masne naslage ispod kože mogu da se uklone, preoblikuju ili premeste čime se postižu nove konture lica. Višak kože se uklanja i zašiva. Rezovi su veoma dobro skriveni u liniji kose i prirodnim strukturama lica. Nakon urađene operacije pacijent ostaje u bolnici jednu noć nakon čega ide kući. 

Koji je proces oporavka nakon zatezanja lica (Facelifting)?

Oporavak traje oko 10 dana, a vraćanje normalnim aktivnostima dve do tri nedelje nakon intervencije. Rezultati faceliftinga će nastaviti da se poboljšavaju tokom godinu dana.

Prvog postoperativnog dana pokrete glave treba svesti na minimum. Prva kontrola, skidanje zavoja i drenova se radi 2 dana posle operacije. Tada možete da počenete da nosite elastičnu traku za lice umesto zavoja a na skidanje konaca dolazite između 7 i 10 dana. Prvih nekoliko dana možete osećati umeren bol, mogu se javiti otoci i modrice kao i osećaj ukočenosti. Da bi se smanjili otoci i podlivi, preporuka je da spavate sa uzdigutim jastukom i stavljate hladne obloge. Modrice i otok, obično nestaju 1-2 nedelje nakon operacije. Nega kose počinje drugog ili trećeg postoperativnog dana i dozvoljeno je korišćenje blagog šampona trećeg dana nakon operacije kao i sušenje fenom umerene temperature. Izbegavati izlaganje suncu mesec dana nakon operacije. Sa laganim vežbama možete početi nakon 3 nedelje.

Face Lifting Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Najidealniji pacijent za facelifting je osoba između 45 i 55 godina, koji ima normalnu težinu, čvrstu kožu, dobru koštanu konstrukciju, tanak vrat i dubok cervikomentalni ugao.

Prilikom pripreme sprovodi se kompletna preoperativna dijagnostika kao i pregled lica.
Neophodno je da jutro pre operacije fejsliftinga operete lice i kosu antibakterijskim sapunom/šamponom.
Ne smete ništa da jedete niti pijete 6-8 sati pre operacije. Svoju hroničnu terapiju možete uzeti sa gutljajem vode.
Ukoliko uzimate lekove za razređivanje krvi (varfarin i sl.), aspirin ili antizapaljesnke lekove (ibuprofen, diklofen) trebalo bi da prestanete da ih uzimate nekoliko dana pre operacije da bi se smanjio rizik od krvarenja i stvaranja podliva.

Rezovi su veoma dobro skriveni u liniji kose i prirodnim strukturama lica.

Mada su komplikacije liftinga lica veoma retke mogu se pojaviti hematom, podlivi, utrnulost, hipertrofični ožiljak ili alopecija oko reza u kosmatom delu glave.

 

Maksimalni rezultati se postižu kada se uz zatezanje lica uradi i liposukcija podbratka i hirurško zatezanje vrata.

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1