Otoplastika - Operacija ušiju

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 120.000rsd

cena

3h

boravak u bolnici

1h

vreme trajanja operacije

3/10

jacina bola

Šta je otoplastika ili operacija ušiju?

Ako se osećate neprijatno zbog veličine,položaja ili oblika ušiju otoplastika je hirurška estetska procedura koja vam može pomoći da se osećate sigurnije i zadovoljnije svojim izgledom.

Po pravilu pacijenti se odlučuju na otoplasitku iz estetskih razloga jer ih uznemirava asimetričnost ili deformitet ušiju. Međutim, ova procedura se takođe može uzeti u obzir i ukoliko uši budu povređene ili kod ispravljanja urođenih anomalija.

 

Zašto se izvodi estetska operacija ušiju?

1

 Da bi se postigao estetski prijatniji oblik, veličina ili položaj ušiju koji je harmonično izbalansiran sa vašim licem.

2

Da se ispravi deformitet uha kao kao rezultat urođene mane ili  povrede

3

Otoplastika se obično vrši na oba uha, zbog optimizacije simetrije. Ne menja položaj ušiju ni sposobnost boljeg sluha.

Koji je proces operacije ušiju?

Otoplastika je procedura koja se primenjuje i kod odraslih i kod dece starije od 5 godina i obično traje oko sat i po vremena.

 

Na prvom pregledu, hirurg će razgovarati o Vašim ciljevima i odgovoriti na sva pitanja koja imate.

 

Hirurg će Vas najpre pitati pitanja vezana za Vaš način života i zdravlje, a zatim uraditi pregled Vaših ušiju – proceniti položaj, veličinu, oblik i simetriju.

 

Jako je bitno da hiruga uputite što detaljnije u Vašu istoriju bolesti. Određena medicinska stanja mogu uticati na vašu podobnost za operaciju.

 

Tokom razgovora napomenite ukoliko koristite neke lekove, a hirurg će Vam dati najbolji savet oko primene lekova u periodu pre i nakon operacije.

 

Otoplastika se može raditi u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Pedijatrijska otoplastika se obično radi u opštoj anesteziji. Za odrasle, vaš hirurg i anesteziolog će odlučiti da li će koristiti opštu ili lokalnu anesteziju u zavisnosti od vrste otoplastike koju radite i vašeg nivoa udobnosti.

 

Tokom procedure, hirurg će napraviti mali rez iza uha ili unutar unutrašnjeg nabora ušiju, a zatim remodelirati hrskavicu i ukloniti višak kože iza ušiju.

 

Nakon remodeliranja hrskavice hirurg će preoblikovati Vaše uši kako bi postigao željeni rezultat. Rezovi na zadnjoj strani uha se zatim pričvršćuju šavovima i zavojem. Ožiljci ostaju potpuno skriveni u naboru iza uha i često budu potpuno neprimetni nakon perioda oporavka.

Koji je proces oporavka nakon estetske korekcije ušiju?

Oporavak obično traje do šest nedelja. Tačan vremenski okvir oporavka nekad se može  razlikovati od pacijenta do pacijenta. Otoplastični rezovi su veoma mali, tako da nakon završetka procesa oporavka niko neće moći da kaže da ste imali operaciju.

 

Nakon procedure, vaše uši će biti pokrivene zaštitinim zavojima u cilju zaštite i podrške, nakon 7 dana zavoji se zamenjuju elastičnom trakom.

 

U prvom periodu može se očekivati umereni otok, modrice, svrab i nelagodnost. Otok će početi da se smanjuje nakon prva 72 sata a potpuno povlačenje zna da traje i do mesec dana.

 

Obavezno je mirovanje prvih nekoliko dana kao i spavanje na leđima.

 

Tokom procesa oporavka, moraćete da nosite traku za glavu noću da biste zaštitili uši dok spavate. U zavisnosti od vrste otoplastike koju imate, vaši šavovi mogu ispasti sami ili ih vaš hirurg može ukloniti za 12 dana. Redovne kontrole se sprovode na mesec, tri i šest meseci.

 

Posavetujte se sa svojim hirugom kada je u redu da nastavite svakodneven aktivnosti kao što je kupanje i fizička aktivnost.

 

Povratak dece u školu ili odraslih na posao može se očekivati otprilike nedelju dana nakon operacije, dok je kod mlađe dece obično potrebno duže izbegavanje dotadašnjeg okruženja, kako se još osetljive uši ne bi povredile tokom igre.

 

Većina pacijenata počinje da vidi rezultate samo sedam dana nakon operacije otoplastike, a vaše stanje će nastaviti da se poboljšava tokom naredna dva meseca.

Operacija Ušiju Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Po pravilu pacijenti se odlučuju na otoplasitku iz estetskih razloga jer ih uznemirava asimetričnost ili deformitet ušiju. Međutim, ova procedura se takođe može uzeti u obzir i ukoliko uši budu povređene ili kod ispravljanja urođenih anomalija.

Otoplastika se može uraditi u bilo kom životnom dobu, mada je preporuka da se ona radi tek nakon što uši dostignu svoju punu veličinu.

Otoplastika je procedura koja se primenjuje i kod odraslih i kod dece starije od 5 godina.

Otoplastika je procedura koja se primenjuje i kod odraslih i kod dece starije od 5 godina i obično traje oko sat i po vremena.Može se raditi u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Pedijatrijska otoplastika se obično radi u opštoj anesteziji. Za odrasle, Vaš hirurg i anesteziolog će odlučiti da li će koristiti opštu ili lokalnu anesteziju u zavisnosti od vrste otoplastike koju radite i vašeg nivoa udobnosti. Nakon procedure, Vaše uši će biti pokrivene zaštitinim zavojima u cilju zaštite i podrške, nakon 7 dana zavoji se zamenjuju elastičnom trakom. Konci se skidaju nakon 12 dana. Redovne kontrole se sprovode na mesec, tri i šest meseci.

Operacija traje 60-90 min.

Većina pacijenata počinje da vidi rezultate sedam dana nakon operacije otoplastike, a vaše stanje će nastaviti da se poboljšava tokom naredna dva meseca.

Rezultati su vidljivi odmah nakon skidanja turban zavoja.

– pojava keloida kod osetljivih pacijenata
– asimetrija u položaju uha
– promene u senzaciji (ovo uglavnom nije trajno)

Potrebna je kompletna preoperativna priprema i zaključak pedijatra o sposobnosti deteta, ukoliko je pacijent dete.

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1