Korekcija gornjih kapaka
(Blepharoplastica suprioris)

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 120.000rsd

cena

3h

boravak u bolnici

1h

vreme trajanja operacije

2/10

jacina bola

Šta je Blefaroplastika iliti operacija gornjih kapaka?

Kako starimo, naše oči, kao najdelikatnije područje su najviše pogođene genetikom, zdravstvenim poremećajima, suncem, životnom sredinom kao i gravitacijom. Vremenom može doći do opuštanja kapaka koje vodi ka tome da možemo izgledati umorno.

Blefaroplastika – korekcija kapaka je jedna od najličnijih hirurško kozmetičkih intervencija koja zahteva umeće, veštinu i stručnost hiruga koji je zaista saslušao vaše brige i želje. Omogućava Vam estetski lepši izgled očiju i daje Vam mogućnost da ponovo zavolite sebe.

Korekcijom gornjeg kapka tokom procedure uklanja se višak kože i deo atrofiraog mišica, dok se masni jastučići redukuju I delom remodelira sa rezultujućim ožiljkom skrivenim u prirodnom pregibu kapaka. Ova procedura otvara vaše oči, čineći da izgledate mlađe i odmornije.

 

Ko je dobar kandidat za blefaroplastiku?

Opuštanje kože oko očiju je prirodno kako starimo. Ukoliko koža gornjeg kapka dolazi do ivice trepavica, otežava podizanje gornjeg kapka i narušava Vaš izgled možete razmotriti ovu vrstu operacije.

Razlozi zašto se ljudi podvrgavaju blefaroplastici?

1

Postiže se mlađi, odmorniji novi izgled

2

Uklanjanjem viška tkiva poboljšava se izgled kapka i postiže se svež novi izgled

3

Kod nekih ljudi, spušteni kapci prevazilaze kozmetičke probleme. Ako gornji kapci imaju dosta viška tkiva, koža može visiti toliko da smanji vidno polje i oslabi vid.

Zašto odabrati Medic One kliniku za blefaroplastiku?

Veliko umeće, veština i stručnost naših hiruga uliće Vam poverenje na svakom koraku. Pogledajte ko su hiruzi Medic One klinike.

Koji je proces blefaroplastike?

Na prvom pregledu, vaš hirurg će razgovarati o vašim ciljevima i zajedno ćete formulisati hirurški plan za njihovo postizanje.

 

Hirurg će Vas najpre pitati pitanja vezana za Vaš način života i zdravlje, a zatim uraditi pregled kože oko očiju, obrva i obraza.

 

Jako je bitno da hiruga uputite što detaljnije u Vašu istoriju bolesti. Tokom razgovora napomenite ukoliko koristite neke lekove, a hirurg će Vam dati najbolji savet oko primene lekova u periodu pre i nakon operacije.

Operativni zahvat podrazumeva pravljenje malog reza u prevoju gde se koža savija, uklanjanje viška kože, najčešće i mišića i masti nakon čega se rez zatvara tankim koncima. Sam zahvat može se raditi u analgosedaciji ili lokalnoj anesteziji i traje najčešće nekih 45 min nakon cega pacijent odlazi vrlo brzo kući.

 

Koliko traje oporavak posle operacije gornjih kapaka?

Sam oporavak traje oko 2 nedelje, a finalne rezultate možete videti par meseci nakon operacije. Postojaće početni otok, modrice i crvenilo koje se uobičajeno javljaju nakon zahvata a koje će se povući nakon 3-4 dana.   Prvih nekoliko dana biće potrebno da aplikujete hladne obloge, spavate u poluležećem položaju kao i da odmarate i mirujete. Pet dana nakon operacije kapaka dolazite na skidanje konaca i možete se vratite normalnom toku života.

Fotografije Blefaroplastike pre i posle

Često postavljena pitanja

Tim bolnice MedicOne čine plastični hirurzi sa dugogodišnjim iskustvom. Više o nama možete pogledati ovde

Blefaroplastika je medicinski najopravdanija od 45 godine

Postiže se mlađi, odmorniji novi izgled.

Najčešće lokalna anestezija ili analgosedacija.

Konci se skidaju nakon 5 dana.

Vidljive rezultate možete očekivati nakon druge nedelje.

Kao i kod svake estetske operacije, preko 10 godina.

Rez je skriven u prirodnom pregibu kapaka tako da je ožiljak minimalno vidljiv.

– Spavanje u poluležećem položaju
– Aplikacija hladnih obloga
– Individualna fizikalna terapija i masaže kapaka ( u prvih mesec dana)
– Uzdržavanje od fizičkih aktivnosti

Ožiljak kod procedure korekcije gornjih kapaka je u gornjem kapačnom žljebu dok je kod donjih kapaka 2 mm ispod linije trepavica. Takođe procedura korekcije donjih kapaka je hirurški složenija.

Prva dva dana preporučuje mirovanje a prve dve nedelje uzdržavanje od fizičkih aktivnosti, nakon toga umerene fizičke aktivnosti. Posle mesec dana moguće je vežbati kao i ranije.

Sočiva se mogu nositi nakon skidanja konaca.

Prva dva dana preporučuje se mirovanje a nakon toga umerene fizičke aktivnosti.

Prva dva dana preporučuje se spavanje u poluležećem položaju, nakon toga po želji.

Da, kratko nakon intervencije pacijent se otpušta kući.

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1