Preoblikovanje Tela Uklanjanjem Viška Masti - Liposukcija -

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

na upit

cena

24h

boravak u bolnici

3-4h

vreme trajanja operacije

3/10

jacina bola

Sta je liposukcija?

Liposukcija je jedna od najčešće izvođenih estetskih hirurških intervencija. Iako se pridržavate određenog režima ishrane i vežbate, možda i dalje imate masne naslage koje ne reaguju uprkos vašim konstantnim naporima. Liposukcija ili oblikovanje tela predstavlja metodu „isisavanja“ masnih naslaga sa određenih delova tela (abdomena, kukova, zadnjice, butina, kolena, nadlaktica, brade ili obraza).To je prefinjena estetska tehnika koja cilja masnoću otpornu na vežbanje kako bi se stvorila vitka, proporcionalnija silueta. Liposukcija se ne koristi za uklanjanje viška telesne težine vec za oblikovanje tela i može se uraditi istovremeno na više regija ili u kombinaciji sa drugim estetskim operacijama.

Zašto ljudi rade liposukcija tela?

1

Tradicionalni gubitak težine i vežbanje nisu uspeli da daju željene rezultate.

2

Obično se koristi u kombinaciji sa drugim estetskim operacijama.

3

Uklanjanje neželjenih masnih naslaga sa nezgodnih područja kao što su nadlaktice, butine…

Koji je proces izvodjenja liposukcije?

Hirurg će saslušati vaše ciljeve, i nakon razgovora i pregleda preporučiće plan koji je najprikladniji a kako bi se postigao najatraktivniji i najzadovoljniji rezultat. Ova minimalno invazivna procedura izvodi se u opštoj anesteziji i zahteva kanilu, tumescentnu tečnost i nekoliko malih rezova.Slani rastvor sa anestetikom se ubrizgava u oblast koja se tretira, što pomaže u uklanjanju masti i ublažavanju nelagodnosti. Na koži se prave mali rezovi i ubacuje se dugačak, tanak instrument nazvan kanila da se nežno i pažljivo usisaju masne naslage. Kada se hirurg uveri da je postignut željeni ishod, rezovi se zatvaraju šavovima.

 

Nakon postupka liposukcije, rezultati se mogu videti gotovo odmah, čime je ova metoda postala popularna i među muškarcima i među ženama.

 

Razvoj tehhnologije u medicini pomaže da se posle liposukcija dobiju najbolji rezultati ii oporavak svede na minimalan rok tako da imamo lasersku liposukciju, vibracionu liposukciju I UZ asistiranu liposukciju.

Zašto odabrati Medic One kliniku za liposukciju?

Veliko umeće, veština i stručnost naših hiruga uliće Vam poverenje na svakom koraku. Pogledajte ko su hiruzi Medic One klinike.

Koji je proces oporavka nakon liposukcije?

Sam oporavak varira od osobe do osobe. Prvog dana nakon operacije moraćete da ustanete da bi se poboljšala cirkulacija. Nosićete odgovarajući steznik ili kompresioni zavoj par nedelja kako bi koža bolje se skupila i prirasla. Prvo previjanje je nakon 2-3 dana. Podlivi i otoci  biće vidljivi i počeće da se povlače u roku od dve do tri nedelje. Može se javiti utrnulost u nekim regijama koja može potrajati i nekoliko nedelja pre nego što se ponovo vrati normalan osećaj. 

 

Konci se ukoliko je potrebno uklanjaju 10 dana od operativnog zahvata. Moći ćete da se vratite svakodnevnim životnim aktivnostima u roku od desetak dana. Tokom perioda oporavka trebalo bi izbegavati bilo kakvo fizičko naprezanje i obavezno piti puno tečnosti i jesti zdravu, dobro izbalansiranu ishranu. Produženi otoci i zadržavanje vode nekada mogu da prikriju rezultat i tada može proći i do šest nedelja da bi dobili pravi rezultat.

Liposukcija Pre i Posle

Često postavljena pitanja​

Idealan kandidat za liposukciju je osoba između 30 do 45 godine sa 5-10 kg iznad idealne težine.

Ukoliko održite postoperativnu težinu rezultati će biti trajni.

Liposukcija se može raditi na različitim delovima tela (butine, nadlaktica, leđa , bokovi, zadnjica, stomak, podbradak…)

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1