Ginekomastija - Korekcija uvećanih muških grudi

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 216.000rsd

cena

2h

boravak u bolnici

24h

vreme trajanja operacije

3/10

jacina bola

Šta je Ginekomastija?

Ginekomastija je benigno uvećanje žlezdanog tkiva dojke kod muškaraca, koje je posledica disbalansa hormona. Istraživanja pokazuju da cak 30-60% muškaraca u toku života može imati problema sa ginekomastijom. Manifestuje se u vidu manjih ili vecih zadebljanja zlezdanog i masnog tkiva isod bradavica zbog cega muske grudi počinju da liče na ženske. Znaci koji ukazuju na to da je obavezno posetiti doktora su otok koji je vidljiv i preko odece, bol ili nelagodnost u regiji bradavica kao i pojava iscedka iz jedne ili obe bradavice.

Zašto se radi operacija ginekomastije?

1

 Da bi se postigla muzevnija sulueta i da bi se osećali samopouzdano i kada nemate majicu

2

Da bi se otklonio osećaj sramote zbog viska tkiva dojke i poboljšao intimni zivot

Koji je proces operacije ginekomastije?

Ova procedura zahteva iskustvo, veštinu i pazljivog hirurga kako bi se postigli maksimalni rezultati. Procedura se izvodi u opstoj anesteziji. Hirurg će napraviti male rezove na ivici areole i ukloniti višak tkiva dojke. Za starije pacijente ili za one koji su imali značajan gubitak težine, veci rezovi mogu biti neophodni kako bi se postigao bolji estetski rezultat. Nekada je potrebno odstraniti i mlečne zlezde. Ukoliko to bude potrebno i ukoliko je žlezda velika i kompaktna moguce je odstraniti kroz isti rez. Nakon uklanjanja tkiva, rez se zatvara a sami oziljci su gotovo neprimetni.

Koji je proces oporavka nakon operacije ginekomastije?

Vreme oporavka nakon ove procedure je mesec dana, ali moze varirati od osobe do osobe. Nakon procedure normalna je pojava otoka i modrica koja ce nestati za maksimalno 4-6 nedelja. Konci se skidaju skinuti izmedju 10 i 14 dana od procedure, a medicinski steznik cete nositi 4-6 nedelja nakon procedure. Moći ćete da se vratite uobicajenoj rutini nedelju dana nakon operacije, s tim da vežbanje i dizanje tegova treba izbegavati najmanje 6 nedelja da bi se omogućilo pravilno zarastenje i optimalni rezultati.

Ginekomastija Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Održavanje zdravog i aktivnog načina života važno je za održavanje vaših rezultata. Ako vam tezina ne varira i odrzavate formu, vaši rezultati mogu trajati neograniceno.

Odmah ćete videti promenu. Potpuni rezultati bi trebalo da budu očigledni za 3 meseca.

Sama liposukcija ponekad moze biti resenje. Na konsultacijama sa hirurgom mozete odrediti koja opcija je najpogodnija za vas.

U retkim slucajevima moze se javiti  prolazna naboranost oko bradavice, hipersenzitivnost ili prolazna utrnulost.

To si tiOsveženo.
Rafinirano.
Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1