Fileri za lice: Mezoniti i Kogovi​

Osigurati da izgledate i da se osecate najbolje je nas prioritet.

od 36.000rsd do 84.000rsd

cena

1h

boravak u bolnici

1h

vreme trajanja operacije

3/10

jacina bola

Šta su mezoniti i kog niti i čemu služe?

Mezoniti predstavljaju neinvazivnu proceduru kod koje se koriste posebno dizajnirani hirurški konci (niti) za procedure liftinga lica i tela. Koriste se dugi niz godina u operacijama srca i krvnih sudova, ali tek sada dobijaju primenu u estetskoj medicini. Kako se prave od biorazgradivog materijala vremenom dolazi do njihove resorpcije a na njihovom mestu se formira nov kolagen u koži koji dovodi do lifting efekta i zatezanja tretiranih regija.

Zašto se radi zatezanje lica mezonitima i cognitima?

1

Kod osoba koje imaju opustenu kožu lica i tela, kod dubokih bora oko usana, na obrazima i oko očiju.

2

Za zatezanje vrata, grudi, dekoltea, stomaka, unutrašnje strane butina i kolena.

Koji je proces liftinga lica mezonitima?

Na konsultaciji sa lekarom odredićete regiju za tretman. Kod izvodđenja same procedure željena regija se dezinfikuje i nanosi se lokalni anestetik u vidu kreme ili gela tako da nema bola i nelagode. Aplikacija niti u kožu se izvodi tankim iglama, nakon aplikovanja igla se ukloni a niti ostaju u koži i postepeno se razgradjuju 6-8 meseci, provocirajuci stimulaciju kolagena koja ce trajati do 2 godine. Na taj nacin dolazi do poboljšanja kvaliteta kože, povećanja čvrstine i umanjenja bora.

Koji je proces oporavka nakon liftinga lica mezonitima?

Nakon završenog tretmana odmah možete nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Celokupan oporavak od procedure mezonitima traje do dve nedelje i u tom periodu se preporucuje da se spava na ledjima i izbegavaju fizičke aktivnosti, kao i masaza lica i jake mimike. Nakon procedure može se pojaviti blagi otok, crvenilo, modrice koje spontano nestaju kroz par dana,  a u tom periodu mogu pomoći hladne obloge. U periodu 5 – 7 dana nakon procedure treba izbegavati umivanje  toplom vodom,  solarijum , saunu i jako sunce, kao i NSAID preparate.

Mezoniti Pre i Posle

Često postavljena pitanja

Tretman je bezbedan, a tome svedoče i podaci da se hirurški konci istog sastava koriste u dečijoj kardiohirurgiji.

Nakon tretmana mezoniti, mogućnost komplikacija je minimalna. Ponekad je moguća pojava modrica,podlivi i otecenost ali sve prolazi jako brzo. Takodje moguć je osećaj zatezanja kože koje prolazi za najvise 10 dana.

Mezoniti se ne preporucuje kod osoba sa autoimunim, onkoloskim bolestima kao i osobama koji imaju poremecaj koagulacije krvi, takodje ni osobama koje pate od ekcema, psorijaze ili infekcija koze.

Mezoniti ne divide do promena u obliku lica, neko postiču efekat lifting-a koji mogu da se reprodukuju kada pacijent legne I pogleda svoje lice u ležećem položaju. Koliko sila gravitacije može da zategne kožu, toliki efekat može da se očekuje od mezoniti. 

Posle tretmana ne treba da vas plaše blagi otok i crevnilo, jer će to ubrzo nestati. Pun efekat liftinga mezonitima se vidi nakon 2-4 meseca od aplikacije, a vremenom će se taj efekat samo pojačavati.Zavisno od želje pacijenta i njegovih potreba toliko tretmana može da se uradi. Najčešće samo jedan tretman rešava problem, rezultati su vidljivi nakon procedure , pojacavaju se narednih 3-4 meseca i vidljivi su i do 2 godine.

To si ti. Osveženo. Rafinirano. Prirodno.

Pošaljite nam svoja pitanja.
Tu smo da vam pomognemo.

sobhan-joodi-PrXsOoAYqgg-unsplash 1